Társasjáték keresés

2010. augusztus 8., vasárnap

Fresco


A Queen Games gondozásában megjelent Fresco a Spiel Des Yahres egyik jelöltje volt. Marco Ruskowski és Michael Süsselback tervezték.

A Fresco-ban a játékosok az egyházi festők szerepét veszik át, mindegyikük igyekszik helyreállítani a templom mennyezetét, amelyet a játéktábla ábrázol. Annak érdekében, hogy ezt meg tudják tenni, körültekintően kell nézni a szakaszokat. Egy szakaszt akkor tudunk helyreállítani, ha rendelkezünk a hozzá való, megfelelő festékkel. Az alap társasjátékhoz beszerezhető három kiegészítő is. Az alap játék nagyon jó arra, hogy a játékosok elsajátítsák az alapvető mechaniztmusokat, de el kell mondani, hogy a Fresco csak a kiegészítőkkel együtt élvezetes igazán.

A táblán van egy táblázat, amely meghatározza, hogy a játékos mikor ébredhet. 5:00, 6:00, 7:00, 8:00 vagy 9:00. Minden játékosnak máskor kell ébrednie a többiekhez képest. A pontszámok szerinti sorrendben választhatnak, hogy mikor ébrednek. Az időpontok különféle jellemzőket vonnak maguk után, a festő hangulatára és a körülményekre vonatkozóan. A játékosok minden körben kapnak 5 különböző cselekvési lehetőséget. A festékszerzés legjobb módja a piac, ahol legtöbbször pirosat, sárgát és kéket lehet vásárolni, illetve esetenként zöldet és narancsot.


A társasjátékot 2-4 játékos játszhatja egyszerre, a játékidő kb. 45-60 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése